Het woonzorgcentrum: een ideaal tweede thuis voor senioren

Ons woonzorgcentrum telt 80 kamers voor bejaarden en zeven extra kamers voor kortverblijf. Alle kamers zijn eenpersoonskamers. Voor echtparen hebben we twee eenpersoonskamers met een tussendeur. Dit alles is verspreid over drie woonafdelingen, waarvan één gesloten afdeling voor 17 dementerende senioren.

In elke woonafdeling van ons woonzorgcentrum vindt u een aangepast bad, een living en afzonderlijke zithoeken. Daarbovenop is elke kamer uitgerust met een elektrisch hoog-laag bed, een muurvaste kast en een aparte badkamer, inclusief toilet en wastafel. Om de bewoners een plaats te schenken waar ze graag vertoeven, mogen ze hun kamer zelf verder inrichten naar wens.

Doorheen de dag genieten de senioren van onze leefgroepwerking. Dan organiseren we met het afdelingspersoneel, het animatieteam en de vrijwilligers vrijblijvende activiteiten. Amusement gegarandeerd!

Tijdelijke opvang in ons centrum voor kortverblijf

Bij De Korenbloem voorzien we tijdelijke opvang in de volgende gevallen:

  • wanneer de thuisverzorger tijdelijk afwezig is als gevolg van ziekte of vakantie.
  • om de taak van de thuisverzorger tijdelijk te verlichten.
  • wanneer de persoon in kwestie tijdelijk hulpbehoevend is en bijkomende verzorging nodig heeft.

Alle eenpersoonskamers in ons centrum voor kortverblijf zijn volledig gemeubeld. Kledij, wasgerief, toiletgerief en andere persoonlijke zaken brengt de bewoner zelf mee.

Een opname in het centrum voor kortverblijf kan vanaf één nacht tot 60 aaneensluitende dagen. Per kalenderjaar kunnen we hulpbehoevenden 90 dagen opnemen.

Na het ontslag laten we niemand aan zijn of haar lot over. In overleg met de gebruiker wordt steeds gecontroleerd welke ondersteunende maatregelen genomen moeten worden voor de thuiszorg. Daarnaast nemen we contact op met de familie, de thuiszorgdiensten en de huisarts. Wanneer een terugkeer naar huis geen optie is, helpen wij zoeken we naar een passende oplossing.

Contacteer ons

Surf naar onze website voor meer informatie over het woonzorgcentrum, de dagverzorgingscentra en het centrum voor kortverblijf: bijvoorbeeld de prijzen en wat daarin inbegrepen is, vervoersmogelijkheden of info over de maaltijden. U mag ons voor extra informatie ook steeds telefonisch contacteren, via mail of het contactformulier op onze website. Wij geven u zo snel mogelijk een gepast antwoord!